Importanta ghivecelor in care sunt plantate florile

Importanta ghivecelor in care sunt plantate florile

 

 

 

Deseori lumea opteaza pentru plantarea florilor direct in pamant, in special la curte. Totusi exista plante care nu rezista in acel mediu si nu mereu ai posibilitatea sa plantezi in curte. Preferi sa le asezi langa pervaz sau sa faci un culoar la intrarea in casa din flori multicolore care sa fie mai special decat un covor rosu.

 

Pentru plante, orice aspect este important, de la temperatura, la lumina, aer si sol, precum si ghiveciul in care este plantat. Unele au nevoie de o anumita scurgere in partea de jos al ghiveciului, iar altele necesita schimbare odata la un anumit timp. Plantele vii au nevoie de ingrijire daca vrei sa iti infrumuseteze casa sau gradina pentru un timp indelungat. Totusi bucuria cand vezi noi firicele care cresc in jurul ei este de neimaginat, cand stii ca tu ai avut grija de ele atat de bine incat au dau viata altor plante.

 

De ce este important vasul?

 

La fel ca oamenii, toate plantele sunt diferite intre ele. Unele iubesc soarele, altele prefera sa stea la umbra, unele vor mereu pamantul ud iar altele au nevoie doar de putina apa.

 

Din aceste motive chiar si ghiveciul in care sunt asezate au o importanta majora pentru dezvoltarea optima si rezistenta lor. In functie decat de mare este planta are nevoie de un vas care sa ii permita sa se dezvolte, sa isi intinda radacinile. Avand in vedere ca nu are spatiu infinit la dispozitie in pamant, trebuie sa ii oferi tu locul necesar.

 

In primele saptamani planta nu poate creste direct dintr-un vas mare deoarece nu are mediul necesar. Vasul trebuie sa fie aproximativ direct proportional cu planta, exceptand plantele inalte si foarte stufoase.

 

Trebuie apelat la ingrasamant special inca de la inceput pentru ca acestea sa preia nutrientii necesari si sa aiba o radacina puternica, de la care porneste tot aspectul florii. Avand in vedere gradul de umiditate preferat de flori, vasele noastre din ceramica de diferite marimi permit scurgerea apei prin orificiul de scurgere de pe fundul vasului. Excesul de apa se va scurge prin orificiu. Pentru un set complet poti achizitiona si un suport special care se preteaza exact pe forma ghiveciului in care apa scursa ramane in suport.

 

Ghivece colorate

 

Daca vrei ca ghivecele sa se incadreze intr-un anumit decor sau sa respecte un anumit stil, poti opta pentru ghivecele colorate care iti permit sa te joci cu aranjarea acestora. Un ghiveci rosu fura ochii oricui si poate scoate in evidenta o floare galbena, pentru ca aceste doua culori se completeaza foarte bine. Avem in stoc ghivece de ceramica de diferite marimi si culori. Acestea pot avea si modele inedite pe margini pentru un aspect mai diferit si placut.

 

Orhideele in general au nevoie de ghivece speciale pentru ca sunt plante doar de interior si care necesita o grija mai detaliata. Pentru amenajarea pervazurilor se poate opta pentru jardiniere care permit plantarea mai multor flori care sa creeze un intreg si de care poti avea grija  mai usor. Uzi in acelasi timp toate cele 3 plante din vas, sau cate ai plantat. Florile ne fac viata mai frumoasa si ar trebui sa fie peste tot in jurul nostru.

 

Puteti vizualiza toata gama pe site-ul nostru  https://www.sereflorimihaiesti.ro/.