Începător în ale grădinăritului? Iată unele dintre cele mai comune greșeli

Începător în ale grădinăritului? Iată unele dintre cele mai comune greșeli

 

 

 

Într-o grădină, oricât ar fi de mică, investești timp și bani. Faci alegeri de plante, cumperi accesorii și îngrijești un spațiu ce speri că va ajunge să te răsplătească cu o imagine de vis zi de zi, prin parfum, simetrie și culoare. Până ajungi acolo află ce să faci și ce să nu faci pentru ca ceea ce ai investit, atât material, cât și din punct de vedere al energiei tale, să nu fie în zadar.

 

Care sunt unele dintre cele mai comune greșeli pentru un începător în grădinărit

 

Mai ales acum când soarele este generos și intens, ai tendința de a uda excesiv. Unor plante sau flori le faci mai mult rău decât bine și dacă le oferi mai multă apă nu înseamnă că trebuie să le uzi mai rar.

 

De menționat că va conta și momentul din zi când irigi. La mijlocul zilei este firesc ca imediat ce pământul a fost udat să absoarbă mai rapid apa. Ca și când nici nu ai udat. Însă recomandarea specialiștilor este de a uda fie dimineața pe răcoare, fie seară.

 

Că tot vorbim despre soare și puterea acestuia, trebuie avut în vedere locul optim pentru a planta anumite soiuri de plante și flori. Adică nu trebuie să lipsească o strategie în ceea ce privește dispunerea acestora în gradina. Spre exemplu, copacii existenți pot condiționa, căci cei cu o coroană masivă chiar dacă oferă umbră, privează răsadurile de soare.

 

Săparea solului și plantarea când nu trebuie

 

Una dintre cele mai comune greșeli se referă și la săparea solului când acesta este ud. În acest mod îi este distrusă structura. O practică sănătoasă este de a uda, a aștepta însă uscarea, amestecat mai apoi cu îngrășământ și combinat cu nisip.

 

Cât privește timpul de plantare, dar și condițiile de îngrijire, fiecare plantă și soi de floare vine la pachet cu anumite instrucțiuni. Este unul dintre motivele pentru care veți dori să faceți astfel de achiziții din magazine de nișă. Veți primi implicit informațiile de care aveți nevoie pentru a îngriji corect fiecare plantă.

 

Să luăm exemplul concret al lavandei. Cere să fie plantată în lună de toamnă, în primul an solul trebuie udat. La maturitate rezistă foarte bine la secetă, dar are nevoie de un sol moderat fertil pentru a se dezvolta. Are un parfum inconfundabil și este una din preferatele publicului. Dar nu trebuie să fie doar o prezență colorată în grădină și plantarea oricând nu asigură că tufa ajunge la maturitate.

 

Soiul de plante și ce priește acestora

 

De asemenea una din greșeli se referă la alegerea unor soiuri care doar plac, însă nu țineți cont de ce le priește acestora și unde ar trebui plantate. Știm, în reviste totul arată spectaculos, însă asta nu înseamnă că oricărei flori îi va prii un anumit tip de sol. Tipul de sol, temperatura acestuia, umiditatea, sunt factori de care depind în vederea dezvoltării corecte și menținerea plantelor și florilor.

 

Îngrășământul nu este opțional și în plus, odată plantate florile dorite trebuie asumată implicit și îngrijirea corectă.

 

Vă așteptăm în pagina noastră cu sfaturi și produse de calitate. O gradină ca din reviste merită efortul informării mai întâi de toate.

 

 

 

Comentarii