Vara a venit, grădina ta este pregătită? Dacă nu, află cum o poți amenaja

Vara a venit, grădina ta este pregătită? Dacă nu, află cum o poți amenaja

 

Ce rost mai are să așteptăm sezonul cald dacă nu ne bucurăm de vremea bună pentru a petrece timp afară, în curte? Este un bun prilej de a te reconecta cu natura, cu aerul curat și te relaxezi în același timp. Este păcat să pierzi aceste momente, mai ales dacă dispui de o curte. Chiar și un balcon poate fi o variantă acceptabilă, pentru că este bine să ai o opțiune.

 

Totuși, pentru a te simți bine în curte sau chiar grădină, aceasta trebuie să arate într-un anume fel, deci are nevoie de o amenajare serioasă. Când totul va fi gata nu vei mai vrea să intri în casă decât să dormi. Noi te putem ajuta cu elementele necesare, atât cu plante, cât și ghivece sau dacă ai nevoie comanzi și pământ sau substrat de pe site-ul nostru. Tu trebuie doar să ai imaginație și să îți dai frâu liber să creezi micul tău colțișor de rai. Nu subestima niciodată puterea unor plante în jurul tău.

 

Primele etape pentru pregătirea grădinii

 

Un prim pas în amenajarea grădinii este curățenia. Este mai simplu să pregătești terenul înainte pentru ca după ce plantezi totul să fie gata, perfect pentru relaxare. Poți începe prin a strânge deșeurile rămase din timpul iernii de sub zăpadă și mai apoi îndreaptă pământul.

 

După ce toate acestea sunt puse la punct și locul este liber, poți începe prin a căuta plantele pe care ți le dorești în jur pe site-ul nostru. Ai mai multe categorii din care poți alege. Aceste alegeri pot fi făcute și în funcție de cât spațiu dispui, ce îți place și condițiile de viață ale plantelor. Unele preferă lumina constantă, iar altele se pot usca dacă stau în soare mereu.

 

Nu trebuie să aibă toate floare, poți alege și multe plante care sunt verzi mereu, pentru că tot aduc un plus aspectului complet și curăță aerul din curte, având în vedere gradul ridicat de poluare din zonele centrale ale orașelor unde spațiile verzi sunt din ce în ce mai puține.

 

Plante de exterior

 

Dacă spațiul îți permite, ar trebui să optezi pentru o hederă. Avantajul acestei plante este că poate acoperi un perete deranjant sau chiar un gard, limitând astfel privirile intruzive ale trecătorilor. Este o plantă rezistentă chiar și pe timpul iernii și nu suferă nici la temperaturi joase, nici la cele ridicate. Seceta nu ar fi o problemă care să o afecteze.

 

Dacă ai un culoar în mijlocul curții ca drum de acces spre casă, acesta trebuie neapărat să aibă niște flori colorate care să lumineze toată curtea și care să bucure ochii. Aici poți opta pentru flori precum dalia pitică, bujori, sau minirosa (acei trandafiri pitici). Printre acestea poți avea și câte o thuja, care rămâne mai mereu verde. Totuși, ai grijă să nu încarci prea mult acel strat de flori pentru că acestea vor avea de suferit.

 

Aici poți jongla cu paleta de culori ale florilor și poți deci să plantezi flori de aceeași nuanță sau chiar poți avea o explozie de culori. Depinde de preferințele tale. Noi avem elementele necesare, tu doar trebuie să iei deciziile și să comanzi.

 

Accesează site-ul nostru https://www.sereflorimihaiesti.ro/ pentru a vizualiza toată gama de plante și accesorii pentru acestea.

 

 

Comentarii