8 sfaturi utile pentru întreținerea plantelor in balcon

8 sfaturi utile pentru întreținerea plantelor in balcon

Visezi să-ți transformi balconul apartamentului într-o adevărată grădină?  Verde, înflorită și parfumată? Iată câteva sfaturi și trucuri pentru a crea un balcon frumos și plin de flori pentru o viață mai frumoasa

Cu toții visăm să creăm un mic colț de verdeață, înflorit și parfumat, pe balconul nostru din oraș. În ciuda unui spațiu foarte redus și a constrângerilor legate de o locuință deseori mica, este foarte posibil să amenajați un balcon verde, frumos, cu plante și flori. Daca ti se pare dificil, un magazin online îți oferă semințe, flori, îngrășământ si sfaturi pentru a crea in balconul tău o mică grădină plină de flori, parfumată și durabilă!

1. Ține cont de expunere și vânt pentru a alege plantele

Înainte de a cumpăra plante, flori și arbuști, gândește-te la orientarea balconului. Dacă terasa ta este orientată spre nord sau mai ales la umbră în timpul zilei, nu alege plante care au nevoie de multa lumina. Pariază de exemplu pe hortensii cățărătoare cu o înflorire superbă vara și dă uitării trandafirii, care au nevoie de soare pentru a înflori. 

Dacă balconul tău este orientat spre sud, optează pentru plante care tolerează bine soarele, cum ar fi lavanda, liliacul, iasomia, bambusul ... În mod similar, ia în considerare expunerea la vânt înainte sa iți cumperi plante pentru balcon, cele fragile se vor rupe daca stai la etajele superioare si e mult curent si vânt.

2. Cumpără plante, flori și arbuști colorați și parfumați

Un peisagist îți poate întocmi o listă cu principalele plante cu flori colorate, ideale pentru balcoanele din oraș, care urmează să fie plantate în martie / aprilie: arțar japonez, lavandă, trandafir, plante cățărătoare ca iasomia și caprifoiul, leandru, geranium parfumat.

3. Udă plantele foarte regulat

Este de la sine înțeles, dar poate merită să repetam asta.. Plantele in balcon  nu au rezerve de apă disponibile. Așadar, pentru ca acestea să înflorească, trebuie sa te asiguri că solul nu se usucă. Cu toate acestea, evita apa in exces. Păstrează un ritm regulat pentru udare. 

4. Folosește ghivece si răsadnițe mari pentru plantare

Specialiștii sfătuiesc să investești în ghivece și lăzi mari - chiar dacă aceasta înseamnă limitarea bugetului pentru plantări - pentru ca plantele și florile să se dezvolte corect. Prin urmare, este necesar să se evalueze sistemul de rădăcină al plantei proporțional cu recipientul. Specialistul sfătuiește să cumpărați cel puțin un vas / recipient 70L, astfel încât arbuștii să se dezvolte cu o înălțime minimă de 50cm.

5. Optează pentru plante cu flori mari, si înflorire îndelungată  Dacă optezi pentru plante cu înflorire îndelungată, te bucuri de ele mai mult timp. Trebuie însă sa le oferi o întreținere regulată  pentru a menține un balcon verde și colorat continuu, din primăvară până în toamnă. Prin urmare, designerul sfătuiește să investești în trandafiri, lalele, leandru. Fără a uita de arbuști înfloriți, ca abelia și hibiscus. Și cel mai cunoscut dintre toate, geranium care înflorește tot anul fără să aibă nevoie de multa întreținere. Poți alege si muscate, petunii curgătoare, trandafirași colorați in funcție de lumina si soarele de pe balconul tău. 

6. Cumpăra flori cu diferite perioade de înflorire 

Pentru a fi sigur de un balcon verde și înflorit pe tot parcursul anului, specialistul recomandă alegerea plantelor care nu înfloresc în același timp. Astfel, micul tău colț de verdeață urbană este garantat să rămână înflorit pe tot parcursul anului.

7. Adaugă un pământ de calitate, îmbogățit și îngrășământ

Solul permite cultivarea plantelor în lăzi, ghivece sau jardiniere. Pentru ca plantele să se dezvolte și să înflorească, este de preferat să investești în sol îmbogățit, format din pământ și  turba Pentru a aduce substanțe nutritive în plantele de pe balcon, este esențial să le fertilizezi cu un îngrășământ adecvat.

8. Joacă-te cu culorile, înălțimile și volumele plantelor

Pentru plăcerea ochilor și efect vegetativ real, peisagistul ne sfătuiește să ne jucam cu culoarea frunzelor, florilor, înălțimilor și volumelor plantațiilor: amestecați plante înalte cu cele mici, plante verzi cu arbuști înfloriți. Folosiți-vă imaginația și bunul gust pentru a crea o frumoasă armonie a plantelor.

Taguri:

Comentarii