Arbori și arbuști pentru balcoane orientate spre sud

Arbori și arbuști pentru balcoane orientate spre sud

Să ai un balcon orientat spre sud este o șansă, deoarece, în general, majoritatea plantelor adoră soarele! Dacă devine prea cald la mijlocul verii, va puteți amenaja terasa sau balconul să fie cât mai confortabil. Prea mult soare înseamnă că aveți nevoie de plante, de flori care să împrospăteze atmosfera.

În ceea ce privește alegerea plantelor, este esențial să căutați flori și plante rezistență la căldura puternică a verii, la soare. Indiferent de regiune, descoperiți sfaturile noastre pentru a găsi plante potrivite și beneficiați de un balcon plin de flori rezistente la soare!

Înainte de a vă alege plantele, este recomandat să faceți unele ajustări la balconul cu vedere spre sud, mai ales dacă locuiți într-o regiune cu veri calde. În acest caz, câteva sfaturi vă vor ajută să creați un mediu mai favorabil:

- Creați cât mai multă umbră: umbră artificială cu paravane sau folosiți unele plante înalte, care umbresc celelalte flori

- Evitați podelele albe, care reflectă soarele. Ideal este să instalați șipci din lemn sau compozit, de o culoare relativ întunecată.

- Instalați un sistem de udare automat dacă este posibil. Există kituri de udare pentru balcon, care sunt ușor de instalat și la prețuri foarte accesibile.

- Plantați plantele în ghivece mari adânci, de preferință de teracotă: solul se va usca mai puțin decât în ​​vasele mici de plastic.

Majoritatea trandafirilor se bucură de soare și multe specii pot fi cultivate nu numai pe terenul deschis din grădină, ci și pe o terasă sau balcon, atât timp cât evitați soiurile care au rădăcină mare. Va puteți instala trandafirii în ghivece mari și adânci și le veți oferi un substrat bogat.

Trandafirii tufa sau cei pe tulpină, sunt deosebit de potriviți pentru un balcon, de exemplu varietățile de culoare roz sau roșii. În cele mai calde regiuni, însă, evitați lumina directă a soarelui toată ziua, oferindu-le o anumită umbră.

Bambușii sunt frumoși și decorativi, fiind potriviți pentru balcoane și terase orientate spre sud, pentru a formă un ecran de confidențialitate și a umbri un balcon! Bambusul are toate calitățile pentru a fi cultivat în ghivece pe un balcon orientat spre sud: de dimensiuni moderate, este rezistent la soare și secetă pline și are un frunziș verde foarte frumos.

Pe o terasă sau balcon unde spațiul este limitat, plantele cățărătoare sunt ideale. Printre plantele cățărătoare perene, alegeți dintre caprifoiul cu culori calde, iasomia cu un miros deosebit, clematita (care trebuie umbrită) și diferite varietăți de iedere.

Plantele cățărătoare formează, de asemenea, un decor foarte frumos al balconului: iederă de un verde incredibil, frumoasele flori „Suzana cu ochii negri” sau vița de vie cresc repede și bine în plin soare și îmbracă frumos un spalier sau balustradele balconului tău.

Cactușii sunt cunoscuți pentru temperaturile ridicate la care rezistă, fără a avea nevoie de prea multă apă. Plantele suculente preferă lumina puternică, fiind potrivite unui balcon orientat spre sud și învăluit de soare. Gura Leului sau Antirrhinum Antirinca este o altă plantă iubitoare de soare, care poate fi crescută la lumina și temperaturi mari, până la 30 de grade.

Fiecare plantă ținută în balconul însorit are nevoie de apă, de îngrijire, pentru a vă bucura cu flori, parfum și prezența vie, așa că nu uitați și nu neglijați îngrijirea lor, în balconul orientat spre sud.

Taguri:

Comentarii