Ingrijire Echeveria - plante suculente

Ingrijire Echeveria - plante suculente
Plantele din genul Echeveria sunt populare printre suculente pentru abundența de soiuri și culori și pentru forma rozetei formată din frunze.
Dacă E. rosularis și E. elegans sunt expuse la multă lumină solară în timpul toamnei și iarna, pigmentul din frunze devine mai concentrat cu sosirea temperaturilor reci, iar planta devine viu colorata.
Puncte de verificat la cumpărare:
Planta ar trebui să formeze o forma compacta de rozetă cu o înălțime redusă și puțin spațiu între frunze. frunzele ar trebui să fie pline.
Planta nu ar trebuii sa aiba frunzele din varf decolorate , iar cele de la baza maronii.
Cum se transplantează:
Mai întâi, scoateți planta și verificați-o. Îndepărtați rădăcinile negre și scoateti afară din vechiul ghiveci. Protejati rădăcinile, având grijă să nu le deteriorați și adăugați în amestecul de sol proaspăt.
Cum să ne inmultim planta suculenta ?
Primăvara și toamna, puteți lua butași de frunze și butași de tulpină. Echeveria se propagă dintr-o tăiere a frunzelor, pur și simplu rupeti toată frunza de pe tulpină și așezați-l deasupra unui ghiveci anterior  pregătit cu pamant, pentru a lăsa o noua plantă sa prinda rădăcini. A se inmultii din o tulpină tăiată, tăiati o ramură din tulpina principală, lăsați butasul să se usuce și introducețil apoi în sol.
Așezați frunza pe care ați luat-o din tulpina plantei suculente, la suprafața solului umezit din noul ghiveci iar după aproximativ 10 zile frunza va începe să prindă rădăcini și să apara cresteri noi. Când noua dvs. plantă a crescut cu 4 sau 5 frunze, scoateti-o din sol, având grijă să nu rănească rădăcinile si o puteti transplata , daca nu ati pus-o de prima data in ghiveciul final, la prins.
Lăsați capătul tăiat al ramurii să se usuce pentru 4-5 zile, apoi introduceți ramura însol. În primele 15 zile până cand planta prinde rădăcini, păstrează solul umed și lăsa planta la umbră parțială.După ce planta a prins rădăcini, ingrijeste-o ca si planta matura.

Dacă expuneți planta la lumina soarelui suficient în primăvara și toamna in perioadele de creștere, aceasta va crește compacta. De obicei, păstrați aceste plante sub streașină, dar dacă uneori le expuneți ploii, nu va fi o problemă. Acestea sunt plante robuste, dar perioade lungi de ploaie sau de udare va provoca putrezirea rădăcinii. Vara, mutați planta în umbră parțială și udați-o mai rar. În zilele de iarnă care sunt suficient de reci pentru a se forma gheață, mutați planta într-o zonă însorită în interior pentru a preveni înghețarea.
Taguri:

Comentarii