Udarea corectă a plantelor pe timpul verii

Udarea corectă a plantelor pe timpul verii

 

Căldura este preferată de multe persoane, doar atunci când merg în concediu la plajă sau la piscină pentru a se bucura de vremea bună și de un bronz perfect. Chiar dacă toată lumea așteaptă vara, de multe ori canicula și umiditatea din aer fac orice activitate mai dificilă și starea generală să fie una de moleșeală și oboseală constantă. Toată lumea are nevoie de hidratare intensă în aceste perioade pentru ca organismul să reziste în fiecare zi.

 

Așa cum oamenii au nevoie de lichide cât mai multe, la fel este și în cazul plantelor. Fiecare zi toropitoare face ca pământul să se usuce mult mai repede și căldura prea mare le afectează deseori. Totuși, multe persoane din dorința de a le salva sau de a le îngriji fac niște greșeli care mai rău afectează plantele. Acestea trebuie udate vara, dar conform unor reguli, nu oricând și oricum.

 

Reguli de respectat în vederea udării plantelor vara

 

Chiar dacă unele plante sunt mai rezistente, iar altele pot fi afectate mai repede, ar fi bine să ai grijă atunci când le uzi pentru că din dorința de a le face bine, mai rău poți face. Noi te putem îndruma cu ajutorul unor sfaturi pentru a ști cum ar fi bine să uzi plantele. Câteva reguli de bază ar fi:

 

1.Nu le uda când soarele este sus pe cer.

 

Momentele zilei potrivite pentru udarea florilor sunt dimineața devreme în jur de ora 7 - 8 sau seara când apune soarele. Chiar dacă la amiază când soarele este foarte puternic pare că plantele au cea mai mare nevoie de apă, udarea lor atunci nu face decât să le ardă și să le dăuneze.

 

2.Trebuie să contribui la păstrarea umidității:

 

În special dacă florile sunt plantate în pământ, pe sol, nu este suficient doar să le uzi, pentru că aportul de apă necesar poate nu ajunge la ele. Trebuie să elimini buruienile din jur cu tot cu rădăcină pentru că ele sunt cele care nu lasă planta să crească așa cum ar trebui.

 

3.Nici prea multă apă nu ajută.

 

Degeaba le oferi un aport prea mare de apă dacă aceasta nu poate fi absorbită de pământ și rămâne deasupra solului și le îneacă. Prea multă umezeală la baza plantei poate fi motivul pentru care aceasta se înmoaie și apare culoarea brun roșcat pe tulpină și astfel moare.

 

4.Udă-le și în funcție de tipul florii.

 

Pe site-ul nostru poți vedea specificațiile fiecărei flori astfel încât să știi dacă îi este necesară o cantitate mai mare sau mai mică de apă. Cum nu toți oamenii sunt la fel, nici florile nu au nevoie de aceeași cantitate de apă și nici soarele nu trebuie să fie la fel pentru toate. Când le plantezi trebuie să ai în vedere aceste aspecte, dacă vrei ca plantele să crească cât mai sănătoase.

 

  1. Solul trebuie să fie uscat înainte să îl uzi.

 

Uzi planta atunci când are nevoie, nu non-stop. Dacă aceasta este uscată în fiecare zi din cauza soarelui, o poți uda seara dar dacă pământul este încă umed, aceasta nu are nevoie de apă.

 

Puteți comanda plante de pe site-ul nostru www.sereflorimihaiesti.ro unde puteți vedea și specificațiile plantelor. Udați în funcție de necesarul de apă al plantelor, nu în exces.