Vara în gradina ta – sfaturi și idei

Vara în gradina ta – sfaturi și idei

Plantarea și semănatul în grădină flori și legume e o adevărată plăcere când e vara! Plante anuale, plante perene, arbuști, ierburi aromatice, fructe și legume pot fi plantate în grădina ta în perioada  iulie-august, așadar pregătește-te.

Probabil că îți pui întrebarea : Ce să plantezi în grădină în iulie-august? Tehnic vorbind, vara începe pe 21 iunie și durează până la 21 septembrie, echinocțiul de toamna.

În mod normal probabil deja ai semănat și plantat dinainte, pentru a te putea bucura de flori și de parfumul lor dulce în zilele însorite. Dar este posibil să plantezi cu succes și în lunile de vara, în iulie-august!

Ce flori plantezi în grădina vara?

Există numeroase flori care pot fi plantate vara, care îți vor umple grădina de culori fantastice până toamna târziu.

Nu ezita să arunci o privire în magazinele online care comercializează flori și răsaduri. Vei găsi lavandă, leandru, petunii sau surfinia care să iți însuflețească spațiul verde. Fără a uită de geranium, citronella și garoafe din India, folosite pentru a alungă  muște și țânțari!

Poți adaugă câteva plante acvatice, iriși, bambus, ierburi și obții o grădină în stil asiatic și Zen. Nu omite plantele perene precum Lobelia, Allysum alb sau galben și Margaretele sau Leucanthemum superbum. Crăițele sau Tagetes patula sunt florile cele mai colorate ale verii. Cu siguranță ai văzut aceste flori cu formă rotundă, roșii, galbene sau oranj, ce aduc parcă lumina soarelui în grădina ta. Crăițele iubesc soarele și pământul bine drenat și se pot planta alături de multe alte flori.

Ce  flori semeni în grădină vara?

Puteți opta, de asemenea, pentru răsaduri, mai degrabă decât plante sau ghivece. Dar nu uita de udarea abundentă, în special în perioadele de secetă. Poți semăna portulaca, nu-mă uită, verbine  și maci. Aceste plante vor înfrumuseța grădina cu culorile lor superbe. Sfat: păstrează-ți răsadurile la umbră. Așteaptă să crească puțin răsadurile până le expui la soare.

Ce să plantezi în grădina de legume în iulie-august?

În funcție de regiune și de climă, plantezi și semeni în diferite perioade ale anului. Unele legume sunt mai ușor de cultivat decât altele! Dacă nu ai apucat să pui răsadurile primăvară,  nu îți face griji. Iată ce ai putea planta în lunile de vara: țelină, salate, căpșuni, broccoli, anghinare, praz, dovlecel, roșii cherry și varză. Le vei recolta în timpul verii.

Nu uita de plante aromatice: pătrunjel, cimbru, rozmarin, busuioc, coriandru ... Din nou, atenție la apă. Oferiți mulcire pentru a limita evaporarea apei. Și protejează-ți  plantele împotriva dăunătorilor și a bolilor cu tratamente naturale. În plus, de ce să nu faci o grădină de legume ecologice?

Ce să semeni în grădina de legume vara?

Semănatul este mai dificil de reușit decât plantarea în ghivece. Dar dacă iubești plantele și te pricepi, poți semăna și vara, încercând morcovi, ridichi, salată, varză, napi, dovlecei, dovleci (vor fi gata pentru Haloween, 31 octombrie!), ardei, salată și fasole verde. Recolta va dura mai mult decât cu plantele puse direct în pământ, dar vei fi mândru de rezultat.

Taguri:

Comentarii